Arvaatko kuvasta, minne suuntaamme syyslomalla?

Minulle ja perheelleni kävi melkein kuin Inception-elokuvassa. Leffassa päähenkilö siirtyy vastustajansa uneen ja pyrkii istuttamaan tämän alitajuntaan ajatuksen. Ideana on, että vastustaja pitää herättyään ajatusta omanaan ja ryhtyy toimimaan sen mukaisesti.

Vietin loppukesästä hersyvän viikonlopun parhaiden kavereideni kanssa poikaporukalla Kalajoella. Jossain frisbee-golfin ja löylyjen välisessä hetkessä kysyin vinkkejä syyslomalle. Yksi ystävistäni mainitsi Ikaalisten kylpylän. Sitten keskustelu jatkui yhdeksänkymmentäluvun musiikkiin, teknologiaan tai yleisesti siihen, kuinka edelleen tuntee olevansa kaksikymppinen.

En edes muista kysyinkö mitään perustelua vinkille. Kuulin sanaparin Ikaalisten kylpylä, mutta se painui samantien unholaan.

Olisimme halunneet syyslomalla lämpimään. Tai edes suomalaista heinäkuuta vastaavaan keliin. Realiteetit olivat tällä kertaa kuitenkin liian kovia vastaväittäjiä. Pari viikkoa ennen syyslomaa Ikaalisten kylpylän nimi pulpahti mieleen kuin rusina siman pintaan pari päivää vapun jälkeen.

Rusinailmiö toistui Tampereen pelimuseon muodossa. Hieman sosiaalista mediaa sivelemällä ja tuttujen kanssa juttelemalla Tampereen alueelta löytyi paljon muutakin kiinnostavaa: Rulla, Muumimuseo, Poliisimuseo, Vapriikki, eläinkahviloita, Pikku Kakkosen -puisto, Pispalanharju, Zones by Särkänniemi, Sorsapuiston leikkikenttä…

Pari päivää Ikaalisten kylpylässä ja pari päivää Tampereella jonkun ystävällisen ihmisen AirBnB-kaksiossa. Ei taida tulla tekemisestä puutetta.

Onko sinulla jokin täsmävinkki Suomen Manchesterissa lomailemiseen?

2 thoughts on “Arvaatko kuvasta, minne suuntaamme syyslomalla?”

    • Kiitos vinkistä – näytti netin perusteella mielenkiintoiselta. Meillä on syysloma vasta viikolla 43, joten tämä jää valitettavasti väliin.

Leave a Comment