Kaksi loistavaa arkiruokaa

Kun kerroin töissä jääväni hoitovapaalle, kollegani kysyi “hieman” vinoillen, että alat kai sitten kirjoittaa Vauva-lehden foorumillekin. Foorumihan on ihmeellinen. Kirjoita Google-hakuun “alkuräjähdys lämpötila kelvin” tai muuta yhtä olennaisesti lapsiin ja perheeseen liittyvää, niin TOP3-osumien joukossa on mitä luultavimmin kyseinen saitti. Kaikista asioista löytyy varmaa faktaa. Sillä jos se on netissä, sen täytyy olla totta!

Tarkoitukseni ei siis ollut, eikä ole vieläkään, osallistua tuon Suomen nettikansan oksennusämpärin sisällöntuotantoon. Siitä huolimatta minulla on tätä postausta aloittaessani hieman itseeni pettynyt olo. Ollaanko tultu siihen pisteeseen, että kirjoitan ruuanlaitosta? Näen tässä porttiteorian: jossain vaiheessa kenties lasten pukeutumista koskeva blogaus ja lopulta siirtyminen todella koviin eli Vauva-lehden foorumille?

Ahdistuksesta huolimatta – tässäpä kaksi viimeaikoina vastaantullutta hyvää arkiruuan reseptiä. Ja vielä tarkennuksena – minulle arkiruoka tarkoittaa suhteellisen edullista, suhteellisen terveellistä ja nopeasti laitettavaa sapuskaa ilman eineksiä. Plussaa siitä, jos muksut voivat olla tekemisessä mukana vaikkapa kuorimalla kasviksia tai raastamalla jotain (meidän tenavat eivät vielä voi paloa kasviksia).

Ensimmäisenä sitruuna-halloumipasta, joka on nimensä mukaisesti kasvisruoka. Siitä plussaa. Lisäksi sen tekeminen on todella nopeaa ja lopputulos yksinkertaisuuteen nähden täyden töttöröön arvoinen. Voittaa meidän neljän hengen raatimme mielestä mennen tullen erään avokadopastareseptin laatineen naisen sitruunapastan.

Juustoinen lasagne vastaa pitkään jatkuneeseen huutooni löytää helppo, mutta lopputulokseltaan hyvä lasagneresepti. Siis arkilasagne. Tämän ohjeen löytämisen jälkeen ei tarvitse miettiä valkokastikkeen keittämistä pastalevyjen väliin! Sen verran olen tuunannut kokonaisuutta, että ensimmäiseen levyjen väliin raastan (seniorijuniori raastaa) porkkanaa ja juustokastiketta laitan satsiin korkeintaan puolitoista purkillista.

Leave a Comment