Matkamässyä!

Yhtä sun toista on tullut kokeiltua lapsien hiljaa pitämiseksi, tarkoitan ravitsemiseksi, kulkuvälineissä. Tässäpä pari hyväksi havaittua vinkkiä:

Lentokoneeseen:
* Keitetty maissin tähkä: Suhteellisen siisti sen suhteen, että lattialle ja vaatteille ei tipu ruokaa. Kasvojen suhteen hulvattoman epäsiisti. Hyvää myös se, että syöminen on työlästä eli siihen kuluu aikaa ja korvia helpottavaa nielemistä tulee paljon.
* Banaani: Voi syödä joko suoraan kuorestaan, tai “vuolla” lusikalla soseeksi. Toimii siis, vaikka matkustajien ikäero olisi hampaissa mitattuna huomattava.
* Sormiruoka, jos lapsi sopivassa iässä – yhdistää tekemisen ja nielemisen. Ei siistein mahdollinen ratkaisu, mutta ruokavalinnalla voi vaikuttaa sotkun määrään. Esimerkiksi liukkaat herneet tai tahmeat rusinat ovat ei-ei, mutta pähkinät tai pähkinän palaset sotkemattomina kyllä-kyllä.

Autoon/junaan:
* Kokonainen tuorekurkku, josta ohjelmatoimistoa vänkärin paikalla pyörittävä leikkaa sopivia kiekkoja: Aivan ehdoton! Kurkkuhan on lähes 120-prosenttisesti vettä. Ei sotke autoa, vaikka nestettä menisi vähän penkeille. Helppo annostella.
* Viinirypäleet (meidän kielessä viinihyväleet): lasten suosikkeja. Siistejä niin kauan, kuin laitetaan kokonaisena suuhun, eikä kerran suuhun laitettua rypälettä oteta jatkotarkasteluun käsiin.
* Porkkana: hieman vaativampi kuin kaksi edellistä, koska pitää suikaloida jo kotona.
* Pähkinät: herkullisia, sotkemattomia ja terveellisiä!

Tästä ei ole kokemusta, mutta ideana loistava apu mehun/smoothien juomiseen: Mehujehu

Leave a Comment