Nelivuotiaan merirosvobileet

Miten voi nukahtaa, jos noin kolmen minuutin välein nostaa päänsä tyynystään kommentoidakseen muun muassa näin:
“Kakkuun pitää olla kynttilöitä – yhtä monta kuin täytän vuosia.”
“Onhan meillä ilmapalloja?”
“Huomenna saatte antaa minulle syntymäpäivälahjan!”
“Muistattehan laulaa minulle?”
“Minulla on huomenna kova päivä!”

Lauseet päästettiin lastenhuoneen ilmaan perjantai-iltana, kun seuraavana päivänä oli tiedossa nelivuotissynttäreiden ensimmäinen päivä.

Poju halusi merirosvosynttärit, pelottavat merirosvosynttärit. Ei siis ihme, että hän suunnitteli illalla myös seuraavaa: “Kun vieraat tulevat, menen sohvan taakse piiloon ja hyppään sieltä esiin huutaen KRÄÄ!”

Jossain vaiheessa Nukku-Matti sai lapioitua niin paljon unihiekkaa pojan sänkyyn, että ankkuroituminen uneen onnistui. Seuraavana aamuna kuudelta huolestunut äänensävy oli muuttunut kiinnostuneeksi: “Missä minun lahjani on?”

Piraatti ja hänen nuorempi kollegansa valmiina vieraiden tuloon.

Viime viikonlopuna harjoitusohjelmassa oli siis pojan syntymäpäivien juhlinta.  Lauantaina talon äänimaailmasta vastasivat pari kaveripariskuntaa ja siskot lapsineen, sunnuntaina isovanhemmat loihtivat esiin  jossain määrin rauhallisempaa soundia. Vähän kuin olisi vaihtanut dubstepin Suomi-iskelmään.

Omasta mielestäni ehkä ikimuistoisin hetki vanhemman kannalta oli, kun poika oli puhaltanut kynttilät kakustaan ja pääsi aloittamaan herkuttelun. Junnu kääri hihat ylös ja jähmettyi hetkeksi paikalleen silmät palaen, kädet ilmassa kuin tuulettaen. Hän on saanut makeaa varsin hillitysti ja voi vain kuvitella, miltä tuntui päästä maistamaan kaikkia pöydän herkkuja – tällä kertaa rajoituksetta.

Ihan hyvä, että isovanhemmat kävivät vasta sunnuntaina. Lauantain jälkeen vaivasi juhlista tuttu tunne: juuri kenenkään kanssa en ehtinyt juurikaan jutella…

Kekkerit menivät tarjoilun ja koristeluiden puolesta pitkälti vaimon ja hänen nuorempien siskojensa piikkiin. Me teimme tytön kanssa vain broileripiirakan, kun poika oli kerhossa. Ja koska teemana oli merirosvous, niin tuunasimme piirakan teemaan sopivaksi anastamalla tuotoksesta palaset ennen tarjoilua.

Kolmivuotiaan näkemys merirosvolipusta.

Nuoremman lapsen kummisedän näkemys merirosvolipusta.

Leave a Comment