Tee muovailuvaha itse – vaikka punanutun pakettiin

Vanhan sanonnan mukaan itse tekemällä saa sellaista kuin sattuu tulemaan. Tässä tapauksessa tulee jöötiä, joka voittaa kaupallisen muovailuvahan kaikessa muussa paitsi ulkonäössä. Pudota ne kaupalliset muovailuvahat siis Molokiin. Pudota! Pudota jo!

Olemme ostaneet useampia sarjoja tunnetun merkin muovailuvahoja. Ne ovat uusina mahtavia. Pehmeitä, houkuttelevan värisiä ja kimmoisia. Ongelmana on, että ne vanhenevat kulutuselektroniikkaakin nopeammin. Pian avaamisen jälkeen kimmoisuus, pehmeys ja muovailtavuus häviävät.

Perhekerhossa käytetään itse tehtyä muovailuvahaa ja kerran tädit jakoivat ohjetta kaikille halukkaille. Se oli lyhyt ja ytimekäs, mutta siis toimiva. Aivan kuin makaronista ja jauhelihasta sekoitetun paniikkipadan resepti.

Vaimo on tehnyt vahaa ohjeen mukaisesti kahdesti. Ensimmäisellä kerralla hän värjäsi massan nestemäisillä elintarvikeväreillä. Vahan rakenne kärsi säilytyksessä. Toisella kerralla värit jäivät hyllyyn ja lopputulos on ollut loistava! Toimivaa, kestävää ja kaikinpuolin miellyttävää muovailuvahaa.

Ja näin sitä tehdään:

  1. 5 dl vehnäjauhoja, 2 dl suolaa ja 1,5 rkl alunaa (apteekkikamaa) sekoitetaan.
  2. Lisätään puoli litraa kiehuvaa vettä ja 2 rkl ruokaöljyä.
  3. Sekoitetaan ja alustetaan niin kauan, että rakenne on muovailuvahamainen.

Ps. näiden säilyttämiseen muovinen jäätelörasia on hyvä. Uskon, että tiedät mitä tarkoitan!

Tässä vielä pari tuotosta. Ensimmäisenä pojan muovailema auto. Toisessa niin ikään poitsin loihtima lohikäärme ja tytön muovailema “ruokaa lohikäärmeelle”.

Leave a Comment