Isäkuukaudet muutti

Marraskuu 2016. Puolentoista vuoden hoitovapaani on päättymässä. Samalla olen laittamassa pillejä pussiin Isäkuukaudet-blogin osalta, sillä blogi on ensijaisesti kertonut isyydestä koti-isän näkökulmasta.

Yhteydenotto Sanoma-konsernista muuttaa suunnitelmia: Isäkuukausille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä osaksi Meidän Perhe ja Vauva-lehtien portaalia. Vaihdan blogin suhteen nopeasti jalan jarrulta kaasulle – haluan nähdä, mihin Isäkuukaudet voi kasvaa tunnetun brändin alla.

Tammikuu 2020. Puolentoista vuoden hoitovapaani on juuri päättynyt. Olen päättänyt jatkaa Isäkuukausia työelämään siirtymisestä huolimatta, koska blogi on edelleen tärkeä harrastus.

Yhteydenotto Sanoma-konsernista muuttaa suunnitelmia: Vauvan ja Meidän Perheen toimituksesta leivotaan Hesarin osa. Samalla kaikki Vauvan blogit lopetetaan.

Isäkuukausien tapauksessa loppu on kuitenkin uuden alku: Isäkuukaudet muuttaa ja löytyy jatkossa täältä. Helposti muistettavasta osoitteesta www.isakuukaudet.fi.

View this post on Instagram

#hups

A post shared by Isäkuukaudet-blogi (@isakuukaudet) on

Isäkuukausista ei kasvanut Vauvan alla koko Suomen tuntemaa perheblogia, mutta blogi nousi kolmessa vuodessa laadullisesti uudelle tasolle.

On kliseistä, mutta erittäin tarpeellista kiittää.

Vauvan web-tuottaja Anni Alatalo on sparrannut, haastanut, kehunut ja välillä vaatinutkin. Sen ansiosta Isäkuukausissa on nykyään esimerkiksi enemmän kuvia ja sujuvampaa tekstiä. Myös Vauvan muut bloggaajat ansaitsevat vilpittömät kiitokset, samoista syistä.

Tärkeimmät kiitokset kuuluvat toki sinulle, joka selailet tätä tekstiä! Vaikka bloggaan ennen kaikkea omaksi (ja perheen) iloksi, ei tekstejä kannata julkaista, jos kukaan ei niitä lue. Kiitos, että olet mukana myös täällä Isäkuukausien uudessa kodissa.

Vaikka Isäkuukaudet siis pakkasi virallisen sinisen Muumi-matkalaukkunsa (kuten kuvasta näkyy) ja ratsasti osoitteeseen www.isakuukaudet.fi, sisällössä ei suuria muutoksia ole luvassa. Legoja, koko perheen pyöräilyä, tenavien kanssa matkailua, lasten digijuttuja ja paljon perhe-elämää. Ja tietenkin lastensuusta kuultuja lausahduksia. Sitä on Isäkuukaudet jatkossakin!

6 thoughts on “Isäkuukaudet muutti”

  • Kiitos – onpa todella mukava lukea tällainen palaute! Jos totta puhutaan, niin työmäärä muutossa oli sen verran suuri, että hanskat olivat monta kertaa lentämässä naulaa kohti. Varsinkin sitä taustaa vasten kommenttisi lämmitti mieltäni.

   • Mikä muuttamisessa oli vaikeinta? Laittaa sama alusta pystyyn toisaalle?
    Näin I.T opiskelijana kiinnostaa ja löysin tämän blogin ihan tuurilla, taisin selata sivuja mitkä on Kapsillä tai jotain vastaavaa. 🙂

    • Blogi oli ennen Drupalin päällä, nyt WordPressin. Siirto ei sujunut muuta kuin tekstien osalta plug and playna. Pari esimerkkiä: 1)Jokaisen kuvan url piti päivittää käsin, 2)Vanhalla alustalla ei ollut lainkaan kategorioita, jotka taas ovat WordPressin kovaa ydintä. Jokaiselle julkaisulle piti siis merkitä kategoriat.

     • Aivan, ja kun postauksia on paljon niin siinä menee hetki hoitaa ne kaikki käsin. Loppu hyvin kaikki hyvin. 🙂

     • Sepä se! Kun postauksia on yli 400 ja niissä kuvia (ja linkkejä) vielä paljon enemmän, niin aikaa paloi. Mutta kuten sanoit: loppu hyvin, kaikki hyvin!

Leave a Comment