Pähkinä: kaksi nallekarkkia ja kahdeksan konvehtia

Erotatko suositun hyljeksitystä? Tässäpä pieni testi tapaninpäivänä pureksittavaksi!

Alla on referoituna kymmenen Isäkuukausien tänä vuonna julkaistua bloggausta. Pähkinä piilee siinä, että lista on muotoa 8 + 2. Kahdeksan edustaa Isäkuukausien suosituimpia tekstejä tältä vuodelta. Ne ovat maistuneet lukijoille kuin käsintehdyt konvehdit. Mutta seassa on siis myös kaksi tänä vuonna vähiten luettua postausta – lukijoiden mielestä ilmeisesti vätkyjä kuin nallekarkit.

1. Yksitoista ideaa kuinka lapsiperhe pärjää viisi vuotta yhdellä palkalla

Konkreettisia vinkkejä, kuinka olemme pärjänneet taloudellisesti nyt jo yli kuusi vuotta siten, että toinen vanhemmista on ollut koko ajan pois työelämästä.

2. Mitkä asiat kolmas lapsi on muuttanut

Kolmas tenava jakoi esimerkiksi perheen kahteen yksikköön: isä ja kaksi vanhinta lasta sekä äiti ja vauva. Kolmannen myötä myös kuulovaurion riski on noussut. Ja on kolmas muuttanut muutakin.

3. Irtisanoimme lasten terveysvakuutukset – säästö 700 euroa

Vanhimman lapsemme terveysvakuutus irtisanottiin jo aikoja sitten. Nyt poikkaisimme nuorempien vakuutukset. Vuositasolla säästöä syntyi noin 700 euroa. Teoriassa. Päädyimme nimittäin kuitenkin ottamaan nuorimmalle vakuutuksen uudelleen.

4. Hammaspesulla 2 * 500 ei ole 1000

Alle kolmivuotiaiden purentakaluston putsaamiseen liittyvät suositukset muuttuivat. Ennen suositeltiin kahdesti päivässä pesua 500 ppm fluoria sisältävällä tahnalla. Nyt ohje on kerran päivässä 1000 ppm -tahnalla ja toinen pesu pelkällä vedellä. Kyselin Hammaslääkäriliitosta, että onko kaksi kertaa 500 ppm -tahnalla pesu yhtä hyvä kuin kerran 1000 ppm -tahnalla.

5. Kahdeksantoista asiaa vanhemmuudesta, joita en tiennyt

Tässä postauksessa tunnustan esimerkiksi sen, että en todellakaan ymmärrä miksi lasten vaatteiden koko merkitään kuuden senttimetrin välein. Varmaan joku britti saanut tahtonsa läpi. Sekin yllätti, kuinka ällöttävistä yksityiskohdista synnyttäneet naiset juttelevat avoimesti keskenään.

6. Hallituksen vaatimuksesta – raju supistus baarin aukioloaikoihin

Suomeksi sanottuna maitobaari laitettiin yöksi kiinni. Vierotus sujui todella hyvin. Harmi, että myöhemmin flunssa palautti tilanteen lähtöpisteeseensä.

7. Mitä vauvalle kuuluu eli isän yksipuolista juttelua pienimmälleen

Mitä keski-ikää lähestyvä mies puhuu kahta ikäkuukautta lähestyvälle tytölle? No esimerkiksi tätä: “Nyt tulee hymy. Tulee. Tulee. Hymy tulee! Katsokaa kuinka vauva hymyilee! On se jo iso tyttö! Hymy, taas hymy! Mahtava hymy! Hiiiiiieno hymyyyy!”

8. Leo’s leikkimaa – leikkipuistojen Amerikan rauta

Leo’s leikkimaan rantautuminen Suomeen avasi maaottelun suomalaista HopLopia vastaan. Testasimme uutuuden tenavien kanssa. Postauksen kautta pääsee myös urkkimaan mielipiteeni siitä, vienkö muksut mieluummin Leoon vai HooÄllään.

9. Kainalopieru pyllystä eli laste suusta vol.2

Tätä ei tarvinne selittää. Lasten sanavalinnat ja oivallukset ovat usein tuoreita.

10. Riita poikki ja voita housujen väliin eli lasten suusta vol. 5

Tätäkään ei tarvinne selittää.

No, mitä veikkaat: mitkä kaksi ovat nallekarkkeja? Kommentoida voi toki myös Isäkuukausien Facebookissa.

Leave a Comment