Kempeleen uusi Kuunsillanpuisto – pitkä odotus palkittiin

Helmikuussa siitä kuultiin, koko kesä sen rakentamista seurattiin ja viimein siellä kirmaillaan. Melkeinpä takapihallemme on noussut Kempeleen uusin leikkipuisto – Kuunsillanpuisto.

Et hyvä lukijani usko, kuinka monta kertaa sulan maan aikana ehdittiin käydä katsomassa, mitä puistotyömaalle kuuluu. Etkä usko sitäkään, kuinka monesti lapset juoksivat ikkunaan, kun puiston ohi kulkevalla kevyen liikenteen väylällä kulki kuorma-auto tai kaivuri. “Tuu iskä katsomaan, varmaan menevät puistoa tekemään!”

Uudessa puistossa on hento avaruusteema. Keskellä energianpurkualuetta on vänkä vinoon asetettu pyörivä ja pyöreä levy. Ikään kuin karuselli ilman reelinkejä. Sitä ympäröi kahdeksan maasta “työntyvää” puolipalloa. Ilmiselvä aurinko ja planeetat siis.

Laitteistoltaan puisto on hyvä, melkein kiitettävä. Mielestäni pari hutiakin on tullut, mutta kaksi loistavaa hankintaa kompensoi kokonaisuuden.

Paras verme lasten iästä riippumatta taitaa olla hämähäkkikeinu, joka roikkuu yhden ympäripyörivän nivelpisteen varassa. Kaksivuotiaamme on kyydissä aivan innoissaan, pian viisi täyttävä hihkuu ja teinitkin kirkuu.

Toinen makea kampe on kiikku, johon mahtuu mallikkaasti aikuinen ja pari tenavaa. Viralliselta nimeltään kai Tango-keinuistuin. Muutaman kokeilukerran perusteella kiikkuminen kolmestaan on hupaisaa niin kahvakuulien kuin aikuisenkin perspektiivista.

Puistossa on hyvä valaistus ja eväitä voi nakertaa pienen pöydän ääressä. Kempeleläiseen maalaistyyliin aitoja ei ole, mutta roskis löytyy.

Tykkäämme!

Leave a Comment