Kirjoitusalustasta pyllyn alustaksi eli DIY-liukuri, jolle mahtuu aikuinenkin

Olen pitkään pitänyt Ingvar Kampradin yrityksen parhaana antina firman myydyintä tuotetta – sinistä kestokassia. Sellaiseen on äärettömän hyvä sulloa petikamppeet tai kaikki lasten ulkokamat reissuun lähtiessä. Kassi kestää kovaa käsittelyä ja ainakin meikäläisen narukäsillä kantolenkit saa vetää täyteen momenttiin. On elettävä huolella -blogissa vinkattiin jopa, että kurakeleillä kassia voi käyttää keräämään enimmät hiekat ulkovaatteista riisumalla ulkovaatteet niin, että lapsi seisoo kassissa.

Meillä ja muualla keittiön pöytää näyttää suojaavan Ikean toinen hyvä tuote – Pröjs-kirjoitusalusta. Alustoissa ei oikeastaan ole muuta huonoa kuin se, että ne imevät väriä. Curry, sormiväri, mustikka ja tussi johtavat jossain vaiheessa alustan aiheuttamaan hellasäröön.

Värjääntyneitä on tullut sullottua varastoon odottamaan remppaa tai muuta hommaa, jossa suojaava alusta olisi tarpeeen. Erään alustojen vaihdon yhteydessä vaimo sai kuitenkin virkeän idean: “Leikkaa tuohon kaksi reikää, niin siinä on hyvä liukuri, jos vain muovi kestää pakkasta.”

Tuumasta toimeen ja testiin. Ja voin suositella. Kestää pakkasta ja luistaa paremmin kuin oikea liukuri. Lapselle alusta on iso, joten päällä voi vaikka maata. Ja plussaa se on toki sekin, että meikäläinenkin mahtuu kerrankin liukurin päälle.

Jälleen kerran yksinkertainen on kaunista. Aikaa modaukseen menee ehkä kaksi minuuttia ja riemua riittää!

ps. Reikien lisäksi muoviin voi toki leikata perinteisistä liukureista tuttua muotoa, jos tuumaa istuma-asennon olevan liian ”leveä”. Näin tehdessä ominaisuudet mahalaskuja ajatellen luonnollisesti hieman kärsivät.

Tarvittavien työkalujen määrä ei käy syyksi hyvän alumiinisen työkalupakin ostamiseen.

Leave a Comment