Pikkuhousupäiden vuodenvaihde

Arvoitus: mitä on tapahtumassa, kun hämärässä olohuoneessa pogoaa kaksi lasta, joilla kummallakin on kahdet pikkuhousut – toiset jalassa ja toiset päässä. Molemmilla heiluu lisäksi kädessään joulupukin tuoma otsalamppu.

Vastaus on niinkin yksinkertainen kuin viisi- ja wanna be kolmivuotiaan näkemys discosta.

Tuokiokuva on kodistamme tältä päivältä. Päästin pitkästä aikaa kunnon ysäriä ilmoille Spottarista ja tenavat ottivat ilon irti rytmistä. Tyttö on viimeaikoina jostain kumman syystä halunnut pitää pikkuhousuja ajoittain myös päässään (mielessäni olen ristinyt tämän ensimmäiseksi merkiksi naisellisista päähänpistoista). Se valikoitui pukukoodiksi myös diskomeininkiin. Poju puolestaan olisi halunnut riisua kaikki vaatteensa pois, mutta vaimon painokas “pikkuhousut pysyy jalassa” ohjasi pukeutumisen kaksien kalsareiden käyttöön.

Täytyy kyllä sanoa, että polvi on pojasta parantunut. En olisi osannut viisivuotiaana vaatia olohuoneeseen discovalaistusta. Tai no, jos ihan tarkkoja ollaan, niin poju kyllä käytti sanaa “studiovalaistus”, mutta otsalampun pyörittämisestä päätellen kyseessä taisi kuitenkin olla discovalaistus.

Sellainen vuoden ensimmäinen päivä. Uskon, että 2017 tuo tullessaan enemmänkin tällaisia hetkiä, joita minun ja vaimon kelpaa sitten jälkikasvun seurustelukumppaneille aikanaan muistella! Muutenkin edessä lienee hieno vuosi. Tyttö pääsee aloittamaan kerhon, poju eskarin ja kuopus maailmankuvan laajentamisen.

Eilen päättynyt vuosi oli kaksijakoinen kuin binäärinen lukujärjestelmä: Vuosi tarjosi huikean määrän vapautta, josta kuitenkin hintana oli taloudellinen niukkuus. Kesällä pääsimme ikimuistoiselle matkalle Euroopan sydämeen, mutta muutoin harrastukset olivat käytännössä syväjäädytettyinä. Minä ja lapset olimme vain hieman kärjistäen koko vuoden terveinä, mutta vaimo oli kipeänä ihan liian ison osan vuodesta. Alkuvuodesta kuoli viimeinen isovanhempani, mutta loppuvuodesta syntyi kolmas tenavamme. Perheen parissa koettiin lukematon määrä hienoja hetkiä, mutta muuten vuosi oli ennätyksellisen epäsosiaalinen.

2017 on varmasti erilainen. Elämän ruuhkavuosien vaihdelaatikosta etsitään jälleen isompaa välitystä. Se tarkoittanee enemmän väsymystä, mutta myös vielä enemmän asioita, joista olla ylpeä ja iloinen.

Leave a Comment