Lapset parkkiin ja töihin

Seurakuntamme ojentaa kerran viikossa ison auttavan käden kotona lapsia hoitaville. Käsi on ilmaisen lastenhoitopalvelun muotoinen. Kooltaan kaksi ja puoli tuntia.

Vein neljä- ja yksivuotiaat tyttömme hoitoon lokakuun alussa. Se oli iso hetki – jännitin ainakin puolella vatsalla, kuinka yksivuotias pärjäisi vieraiden lastenohjaajien kanssa. Kun isosisko kiersi sormensa pikkusiskon käden ympärille ja huikkasi heippa, olin aika luottavainen. Neljävuotiaalle sekä mesta että henkilökunta olivat tuttuja.

Jep, oikein arvasit – isän huoli oli taas turhaa. Perillisillä oli mennyt hoidossa hyvin. Itse asiassa niin hyvin, että he ovat maininneet toistuvasti haluavansa sinne uudestaan. Tai oikeastaan neljävee on maininnut ja yksivee on lyönyt heti perään rintaansa. Se tarkoittaa “minä myös”.

Lastenhoitopalvelu on nimetty “leikkisästi” lapsiparkiksi.

Minulla on ollut viime aikoina hieman tinkatyö iltatöissäni. Ei nyt pelikaani turbiinissa, mutta jonkinlaista turbulenssia kuitenkin. Niinpä ajattelin viedä tytöt parkkiin ja napata aamupäivään kaksi tuntia tehokasta työaikaa.

Lasten kommentit – jälleen parasta

Esittelin ideaani parina edellisenä päivänä tenaville ja he olivat kovasti innoissaan. Neljävee yritti jopa houkutella ekaluokkalaista (joka tietenkin on koulussa samaan aikaan) mukaan. Koululaisen vastaus oli melkoisen sarkastinen: “Minä en lähde muualle kuin Jurassic Parkiin. Tai Super-Parkiin!”

Aivan kepein ajatuksin nelivuotias ei kuitenkaan hoitoon lähtenyt. Kun edellispäivänä “sovimme” asian, hän esitti huolestuneena kysymyksen: “Iskä, jos me menemme parkkiin, niin onko sinulla mitään tekemistä vai odotatko koko ajan, että kohtako me tulemme takaisin?”

En tosiaan odottanut kelloa vilkuillen. Työt edistyivät yllättävänkin hyvin.

Parkin ovesta juoksi kädet levällään yksivuotias, jonka hymyn leveys kilpaili käsien leveyden kanssa. Nelivuotias ei ollut yhtään alakuloisempi. Hyvä katko 24/7-yhdessäoloon niin lapsille kuin isällekin.

Isäkuukausien Facebook ja Instagram – molemmissa Black Friday -tarjouksena muutamia seuraajien paikkoja vielä jäljellä!

Leave a Comment