Leivontaa käsiä liisteröimättä – vol. 2 – Marianne-keksit

Kaksi faktaa joiden yhteensovittaminen on helppoa kuin kansainvälinen pesäpalloilijan ura: 1)lapset hörisevät innosta, kun pääsevät leipomaan. 2)Minä en pidä leipomisesta. En varsinkaan kun kädet ovat liisterissä ja taikina pöydässä kuin jähmettynyt kaksikomponenttiepoksi. Mutta jos jotain olen lasten kanssa toimimisesta oppinut viiden oppivuoden aikana, niin sen, että epämukavuusalueelle meneminen kannattaa.

Isäkuukaudet julkaisi aiemmin isälle ja lapsille sopivan reseptin. Ohjeen jossa ei tarvitse liisteröidä käsiä, eikä varata rahaa jähmettyneen taikinan pilaaman keittiön pöydän uusintaan. Resepti sai sen verran nostetta, että innostuin julkaisemaan toisenkin samoista lähtökohdista ponnistavan isille ja lapsille sopivan reseptin.

Kas, näin tehdään makeita ja maistuvia Marianne-keksejä muksujen kanssa!

Tarvikkeet:
•    200 g pehmeäksi lämmennyttä voita
•    1 dl sokeria
•    1 dl fariinisokeria
•    2 munaa
•    140 g vesihauteessa sulatettua (valkoista)suklaata
•    5,5 dl vehnäjauhoja
•    1 tl ruokasoodaa
•    1 tl suolaa
•    150 g Marianne crushia

Jos olet leivonnassa yhtä pitkällä kuin minä, saatat arvostaa tietoa, että Marianne crush myydään leivontahyllyssä. Ei makeishyllyssä. Kokemus on opettanut.

Ja näin toimitaan:
•    Sokerit ja voi vatkataan vaahdoksi.
•    Sekoita kuivat aineet (pl. crush) keskenään.
•    Vatkaa vaahtoon munat, suklaa ja nuo edellä toisiinsa kietoutuneet kuivat aineet.
•    Taikina alkaa olla valmis. Sekoita vielä lusikalla mukaan crush.
•    Pyöräytä taikina vahvaan muovipussiin. Tee pussin nurkkaan peukalonkokoinen reikä ja purista lasten kera tuuman mittaisia taikinaköntsiä leivinpaperilla suojatulle pellille. Varaudu kommentteihin jostain toisenlaisesta köntsästä/köntsäämisestä. Jos tuumasi on standardoitua pidempi, niin 9-12 nökärettä pellillä on hyvä määrä. Brittiläistä tuumaa käyttävien pellille mahtuu 16 köntsää.
•    Paistaminen on helppoa: 10 min parisataa-asteisessa uunissa. Mutta: koko taikinasatsin uunittamisessa menee yllättävän kauan!

Jos käsien ja pöydän liisteröinti taikinalla ei ole juttusi, niin tsekkaa täältä toinen ohje, jossa ei tarvitse.

Leave a Comment