Kuusi kuvaa, joiden merkitys aukeaa vain vanhemmalle

Selailin puhelimeni kuvia. Alkoi huvittaa. Onhan siellä lapsiperheen arjesta monenlaisia otoksia. Hyvin monenlaisia. Tässä TOP5-erikoisuudet!

Pääkuvan tilanne on klassikko – kenkien suojapussit ovat jääneet riisumatta eskarin eteisessä. Tuollaisen kuvan kun lähettää puolisolle, saa vastaukseksi lakonisen kysymyksen: “Huomasitko eskarin vai työpaikan pihalla?”

Nämä ovat niitä kuvia, joiden merkitystä perheettömän saattaa olla vaikea käsittää. Vauvan ensimmäinen pottalirihän se siinä WhatsAppin läpi fiilisteltynä. Voin kertoa, että puhelimeeni on piipannut joskus jäykempääkin tavaraa.

Kämpän sotkusta lienee kuvia jokaisella isällä tai äidillä. Tämä on piristävä poikkeus. Otoksen juju on siinä, että syöttötuoli on puhdas. Meillä tällainen omituisuus toistuu säännöllisesti puolen vuoden välein ja kummallisuutta kestää maksimissaan kaksi tuntia.

Ei, se ei ole pölypallo. Ei mannaryyni. Ei edes lasten kevyen liikenteen väylältä löytämä aarre. Se on kiireessä otettu dokumentaarinen kuva irronneesta hampaasta. Ehkä vähän kaukaa otettuna. WhatsApp-viestin saate on simppeli: “Nyt se irtosi!”

Paita väärinpäin! Mikäs tämän uutuusarvo on? Tietenkin se, että lapsi on pukenut itse!

Tässä kuvassa ei ole ulkovaatteita sikin sokin. Tässä kuvassa on tsemppipyyntö. Kun tällainen kuva ravistaa puhelinta kesken työpäivän, oikea vastausviesti kuuluu jotenkin näin: “Kävitte ulkona, vaikka oli tuollainen pakkanen? Arvostan!”

Tällaista ja muuta arkeamme pääset seuraamaan, kun tykkäät Isäkuukausien Facebookista tai Instagramista. Myös suomalainen blogit.fi on ihan kätevä alusta Isäkuukausien stalkkaamiseen.

0 thoughts on “Kuusi kuvaa, joiden merkitys aukeaa vain vanhemmalle”

  1. Jep! Nämä ovat tosiaan sellaisia todellisia arkimuistoja.

    Siinä mielessä WhatssApp (tai mikä tahansa pikaviestinsovellus) on hyvä, että siellä lähetettäväksi tulee kuvattua tällaisia asioita, joita välttämättä muuten ei kuvaisi lainkaan. Ja kuitenkin kuva kuljettaa nopeasti takaisin tilanteeseen, jopa tunteeseen, kun jälkikäteen selaa kuvia.

  2. Hahah, tää on kyllä ihan loistava! Omasta puhelimesta löytyy paljon kuvia vauvasta, joissa pää rajattu pois. Eli siis hänen vaatteistaan, jotka isi pukenut aamulla ja yhdistelmät on aina aika…..mielenkiintoisia 😉

    • Tuo on varmasti yksi yleinen kategoria lisää tähän liittyen! Mutta silti mun sympatiani menevät tässä tapauksessa kyllä miehesi suuntaan 😉

  3. Mahtavia kuvia arjesta. Varsinkin kuvat potasta sisältöineen! Esikoisen ekasta kakasta otettu kuva on naurattanut meillä monia😋

    • Kiitos! Heh, kuten vihjailin, minullakin on puhelimessa sellainen kuva, mutta valitsin “häveliäisyyssyistä” tuon nestemäisen kuvan.

Leave a Comment