Lapseni, haistapa ******

Olen pitkään suunnitellut, että lasten kanssa voisi kokeilla erinäisten asioiden tunnistamista pelkän hajun perusteella. Viimeinkin päästiin tuumasta toimeen. Loihdin lapset sokoiksi putkihuiveilla ja istutin heidät keittiön pöydän ääreen. Sitten tarjoilin tuhisevalle aistille kotoa löytyneitä aromeita ja pyysin heitä kertomaan mikä aromi kulloinkin tuulenhalkojaan leijaili.

Tulokset olivat tällaisia (ensiksi arvanneen vuoro vaihtui joka tuotteelle):

Haistettava 2-vuotiaan vastaus 5-vuotiaan vastaus
Kahvin purut Makaroni Pizzamauste
Lanttu Kesäkurpitsa Basilika
Käsidesi Käsidesi Käsidesi
Juusto Juusto Juusto
Muovailuvaha Muovailuvaha Muovailuvaha
Maito Jätski Maito
Sipuli Kesäkurpitsa Chili
Piimä Raejuusto Maito
Maksamakkara Maksamakkara En tiedä
Yleisliima En tiedä Liima
Omena Pottu Maksamakkara
Yleisrasva-spray Mannapuuro Kesäkurpitsa
Minttu Sinappi Persilja
Juuriselleri Juusto Selleri
Nakki Märkä En tiedä
Käsienpesuaine Kesäkurpitsa Saippua
Vanukas Vanukas Vanukas
Glögi Vanukas Glögi

Yhtä minä ihmettelen. Kesäkurpitsa! Miksi ihmeessä tuo kesäkurpitsa toistuu tuolla niin monesti? Muuten olen tuloksista semisti ylpeä. Osaan joutuisi käyttämään itsekin menetelmää, joka yleensä liitetään erääseen monopoliasemassa olevaan valtion uhkapeliyhtiöön.

Ja sitten tähän loppuun se hehkutus, miten oli mahtava kokeilla jotain uutta ja kuinka lapset olivat innoissaan. Not. Minä olin paljon enempi kiinnostunut kuin tenavat. He kysyivät aika monesti, että eikö saa ottaa jo buffan pois silmiltä. Ja eikö tehdä jo jotain muuta. No, eipä tarvitse toista kertaa tähän ruveta, vaikka kivana ideana pidinkin.

Lopuksi syötiin vanukkaat. Se oli sentään mukavaa. Ja seuraavalla kauppareissulla ostan molemmille omat kesäkurpitsat.

0 thoughts on “Lapseni, haistapa ******”

  1. Haha, ihania vastauksia, mutta tosi hyvin joo ovat tietäneet monen kohdalla oikean vastauksen. Täytyypä leikkiä tuota omien 2 ja 5 vuotiaiden kanssa .

  2. Näin käy helposti! Usein aikuinen on jostain asiasta enemmän innoissaan ja lapset ihmettelevät, että mikä tässä nyt on niin hauskaa 😀

Leave a Comment