Maailman suurin pienoismallimaailma on täynnä huumoria

Harva ravintola ansaitsee kolme Michelin tähteä. Syystä. Kolmen tähden määritelmässä sanotaan: “Ravintola on oman, varta vasten tehdyn matkan arvoinen.”

Ajattelutavan matkailuun viemällä voi miettiä nähtävyyksiä, joiden takia kannattaa pakata kapsäkit. Kiinan muuri, Kevon kanjoni, eurooppalainen jalkapallopeli, Niagaran putoukset ja Eiffel-torni ehkä.

Onko Tessu kuollut Kiirunan pakkasessa vai nukkuuko vain?
Kleinbuss parkkiin, reput selkään ja lähtöselvitykseen!

Hampurilla on kolmen matkailu-Michelinin kohde: Miniatur Wunderland.

Wunderland on maailman suurin pienoismallimaailma. Jo luvut ovat huumaavia kuin huippuravintolan tuoksut: 260 000 ihmishahmoa, 9 250 autoa, 1 040 veturia tai vaunua ja yli 15 km raiteita. Rakentamiseen käytetty 760 000 tuntia ja 21 miljoonaa euroa.

Kokonaisuudet ovat mykistävän hienouden lisäksi hyvin yksityiskohtaisia.

Koukuttavinta on silti, että yksityiskohdista löytyy loputtomasti pieniä vitsejä: töissä mies hakkaa näppäimistöllä pöytää, festareilla joukko ihmisiä kantaa bajamajaa, toimistotyöntekijät kumartelevat kahvikoneelle, vankilan ikkunasta roikkuu lakanaköysi, mies kaataa puun talonsa päälle ja nainen ryntää asumuksesta ulos, Star Wars -alus keskellä kansainvälistä lentokenttää, junaa odottavat pingviinit ruotsalaisen aseman laiturilla…

Lentokoneet nousevat ja laskevat. Totta kai! Laskun jälkeen kone rullaa omalle paikalleen ja huoltoautot saapuvat koneen viereen.
Faktaa Miniatur Wunderlandin lentokentän rakentamisesta.
Sillalla on joku sukkahousumiesten kisa menossa.

Pienoismallimaailmaan saapuu säännöllisesti yö.

Miniatur Wunderland ei ole ihmeellisyydestään huolimatta hinnoiteltu luotaantyöntäväksi: alle metriset ilmaiseksi, lapset 7,5 euroa ja aikuiset 15. Aikaa kannattaa varata. Lapset kiinnostuvat vitsien etsinnästä ja isää voi olla hankala saada ulos.

Suun hymyyn vetäviä installaatioita löytyy myös esimerkiksi WC-tiloista.

Ps. Wunderlandin vierestä pääsee kätevästi satamaristeilylle Euroopan toiseksi vilkkaimpaan satamaan.  Aikaisemman kokemuksen perusteella voin kirjoittaa, että konttilukit ja rahtialukset ovat vakuuttavia. Omat tilaukset Kiinan verkkokaupoista tuntuvat yhtäkkiä aika pieniltä.

Leave a Comment