Mieletön miellekartta kesään

Tiedäthän sen tunteen, kun näet tai kuulet jotain mielenkiintoista ja funtsit, että tuota pitäisi kokeilla joskus itsekin. Jos, niin tietänet myös kuinka usein nuo funtsinnat johtavat ihan konkretiaan. Niinpä niin – harvoin.

Yritimme taklata tätä ilmiötä viime kesänä kiinnittämällä jääkaapin oveen kesätekemiset 2014 -miellekartan. Siihen rustattiin muistiin erinäisiä mukavia pieniä juttuja, joita voisi tehdä, jos kesällä olisi luppoaikaa taikka suorastaan tekemisen puutetta. Useat muistiinkirjoitetut hommat sijoittuivat kodin ulkopuolelle. Lista toimi siis myös oivana evakuointireittinä päivinä, jolloin lapsiperheen arjen seinät uhkasivat kaatua.

Listalla oli varmaan kolmisenkymmentä asiaa, joista kymmenkunta myös toteutettiin. Tekemättömät eivät jääneet harmittamaan, mutta tehdyt olivat poikkeuksetta hetkellisesti elämänlaatua parantaneita.

Päätimme koota vastaavan listan myös tälle kesälle. Näin siitäkin huolimatta, että isompia tekemisiä on kesäksi mietittynä vähintäänkin tarpeeksi. Mutta miellekartan jutut ovatkin niitä tilkitseviä pienempiä kiviä kesäloman purkissa, johon asetetaan ensiksi isommat jutut.

Tässäpä tämänhetkinen kartta. Ehkä löydät siitä jonkin kivan idean itsellesikin! Tai olisiko sinulla täydentävä idea?

2 thoughts on “Mieletön miellekartta kesään”

  1. Yliopiston kasvitieteellinen puutarha ja eläinmuseokin voisivat tarjota jännittäviä seikkailuja. Olin vasta serkun tyttöjen kanssa puutarhalla ja nuorimmaista jännitti kovasti, että onko asuuko puutarhan pienessä lammessa krokotiili. 🙂

Leave a Comment