Mitä vauvalle kuuluu eli isän yksipuolista juttelua pienimmälleen

Onhan se vauva siellä vaunuissa hereillä! Tuupa tänne iskän syliin, niin silmitellään ja jutellaan.

Miten sinulla on tänään mennyt? Oletko nukkunut koko päivän? Ai et, no hyvä. Eikä ihme, nukuit viime yönä yhdestätoista seiskaan vain yhdellä heräämisellä. Se on loistavaa se!

Veljesi kertoikin, että sinulta on tullut iso kakka. Niin silloin kun äiti vaihtoi vaippaa. Mitä muuta tänään? Oletteko käyneet ulkona? On ollut kova tuuli. Tosi kova tuuli.

Nyt tulee hymy. Tulee. Tulee. Hymy tulee! Katsokaa kuinka vauva hymyilee! On se jo iso tyttö! Hymy, taas hymy! Mahtava hymy! Hiiiiiieno hymyyyy!

Iskällä oli tänään hyvä päivä töissä. Löysin ratkaisun ongelmaan, jota olen tutkinut koko alkuviikon. Iskän teki mieli tuulettaa. Hain kuitenkin vain Pepsi-Maxin. Huomenna saadaankin sitten laulaa iltapäivällä sitä On viikonloppu eessä taas –laulua.

Sunnuntaina tulee vieraita. Siihen on vielä pari yötä. Sinua tulevat katsomaan. Kyllä kelpaa tulla.

Mikä ihme sinun nimesi voisi olla? Minea? Olisitko sinä Minea? Ehkä. Minea. Minea. Jaa.

Vai kuitenkin Martta tai Bertta? Martta. Bertta. Vähän ovat kovia, vaikka suvun nimiä ovatkin. Varsinkin, kun meidän sukunimessäkin ärrä pärähtää. Entäs Alisa? Olisitko Alisa? Onko Linnea liian pitkä? Olisitko Linnea? Näytätkö sinä Linnealta? Ehkä kuitenkin se Minea. Oletko sinä Minea?

No mietitään vielä. Näytätkö sinä Ilonalta? En minä tiedä miltä Ilona näyttää. Jos näön perusteella pitäisi antaa tuollainen aahan loppuva nimi, niin voisit olla Ihana.

Hei katsokaapa! Katsokaa nyt! Katsokaa kuinka hyvin vauva kannattelee päätään. Ainakin minuutin jo kannatellut ja katsellut. Mahtava tyttö! Hieno tyttö!

Nytkö tuli väsy? Ei, vielä jaksaa kannatella. Oletpa sinä kehittynyt. Hyvä tyttö!

Tuliko nyt väsy? Menetkö vaunuihin pötköttelemään vai vieläkö sylitellään? Menetkös Minea vaunuihin? Vai Hilma? No, silmitelläänpä nyt vielä ja mietitään. Onpa ollut kuule tosi tuulinen päivä. Päästäisköhän me kuitenkin vaunulenkille. Mietitään, Linda.

Kirjoitus perustuu vauvan ja minun välisen juttelutuokion muistinvaraiseen litterointiin eiliseltä. Kuva ei liity tapaukseen, vaan edustaa näkemystäni vauvan ja äidin yöllisistä hetkistä.

Ps. Jos nimen makustelu kiinnostaa enemmänkin, niin lue ihmeessä Kymmenen vinkkiä lapsen nimen valitsemiseksi” -postaukseni.

Leave a Comment