Testi – oletko vanhempana Emmaljunga, yksisarvinen vai ultrasateenkaari

Saat jokaisesta jep-vastauksesta yhden pisteen.

 1. Olen ottanut kaupassa autokärryt, vaikka lapset eivät ole mukana.
 2. Olen sanonut tomerasti “vai niin”, kun taapero selitti jotain, tajuamatta yhtään mitä lapsi selitti.
 3. Olen käynyt tarkistamassa sängyn vieressä, että lapsella on kaikki hyvin, koska hän on nukkunut epätavallisen pitkään ilmoittamatta mitään itsestään.
 4. Olen luetellut kaikkien lasteni nimet (ja ehkä lemmikkienkin) ennen kuin puheeseeni arpoutui sen lapsen nimi, jolle minulla todella oli asiaa.
 5. Olen reagoinut kodin ulkopuolella “äitiiii/iskäää” huutoon, vaikka lapseni eivät olleet mukana.
 6. Olen kuljettanut roskapussia/vaippaa pitkän matkan vaunujen alakorissa.
 7. Olen ladannut kahvinkeittimeen jotain ihan muuta kuin vettä ja kahvia.
 8. Olen kironnut sitä, että jalkapohjista lähtee ääni, kun ne lapsen sängyn viereltä poishiipiessä irtoavat lattiasta.
 9. Olen säikähtänyt perhepedissä hereille luullen, että nyt lapsi putoaa, mutta oikeasti liikkeen onkin aiheuttanut puolisoni jalka.
 10. Olen lämmittänyt kylmentyneen kahvini mikroaaltouunissa.
 11. Olen käyttänyt aikusporukassa hälytysajoneuvosta nimeä piipaa-auto.
 12. Olen nytkyttänyt kaupassa ostoskärryjä.
 13. Olen kehunut aikuiselle, että katsopas kun on iso rekka/roska-auto/kaivinkone.
 14. Olen lässyttänyt vauvakieltä puolisolleni.
 15. Olen vastannut puhelimeen “äiti/isä”, kun soittaja ei ole ollut lapseni.
 16. Olen käyttänyt aikuisten kesken sanaa, joka ei oikeasti tarkoita mitään, mutta joka on tarttunut perhekieleemme, koska lapsi käytti sitä jossain vaiheessa.
 17. Olen huomannut, että minulla on kirjastosta lainassa 25 kirjaa, joista yksikään ei ole aikuisten osastolta.
 18. Olen huomannut olevani paremmin perillä lastenohjelmista kuin muista TV-ohjelmista.
 19. Olen lähettänyt puolisolleni kuvan lapsen ulosteesta.
 20. Olen avannut aamulla television, jotta saisin nukkua hieman pidempään.
 21. Olen puhunut tuttujen kesken vierasta kieltä lasten läsnäollessa, jottei joulupukki/syntymäpäiväyllätys/todellinen mielipide paljastuisi.
 22. Olen etsinyt vauvaa/taaperoa perhepedissä ja säpsähtänyt, että missä ihmeessä hän on, kun lapsi nukkui omassa sängyssään.
 23. Olen matkustanut julkisissa yksin ilman lippua, koska yleensä minulla on rattaat/vaunut mukana ja olen oikeutettu ilmaiseen matkaan.
 24. Olen hamunnut taaperolle tuttia hänen sängystään yöllä pimeässä, vaikka lapsi on ajat sitten lopettanut tutin käytön.
 25. Olen huomannut kodin ulkopuolella, että paidassani on pakastepizzan kokoinen puklutahra.
 26. Olen “siivonnut” ison puklun/pienen pissavahingon yöllä lakanoista levittämällä tahran päälle pyyhkeen.
 27. Olen ihmetellyt (useampaan otteeseen), että miten haisee siltä itseltään, vaikka vaippa on vaihdettu ja vielä tarkistettukin. Ja sitten huomannut, että sitä itseään on aimo annos paidassani.
 28. Olen löytänyt töissä eväideni seasta Duploja tai muita taaperon leluja.
 29. Olen etsinyt kämpän/auton avaimia ja löytänyt ne jostain todella kummallisesta paikasta.
 30. Vaikka olin jo jättänyt lapsen päivähoitoon, niin ajelin työpaikkaa kohti lastenlauluja radiosta kuunnellen.
 31. Olen etsinyt tuttia tuskastumiseen saakka ja huomannut lopulta, että kiinnitin jossakin vaiheessa tuttinarun ja tutin omaan paitaani.
 32. Olen ajanut ajatuksissani töihin ja takapenkiltä on kuulunut risteyksessä: “Etkö sä viekään mua?” TAI olen huomannut työpaikan pihalla, että takapenkillä on vielä muksu mukana.
 33. Olen miettinyt ravintolassa ruokalistaa lukiessa, että jokin ruoka-aine jää varmaan lapsilla syömättä, vaikka olen ollut liikkeellä ilman lapsia.
 34. Olen nähnyt liikenteessä tai ulkona jonkin kiinnostavan koneen ja miettinyt, että lapsi olisi tästä innoissaan.
 35. Olen “selostanut” asioita julkisella paikalla, vaikka taapero ei ollut mukana. Siis tyyliin: “Suolakin taitaa olla loppu. Missähän hyllyssä se suola nyt onkaan. Käydäänpä katsomassa tuolta.”
 36. Olen hyräillyt lastenlauluja töissä itsekseni.

Millainen vanhempi olet?

0-5 pistettä – yksisarvisvanhempi: Olet niin sanottu yksisarvisvanhempi – äiti tai isä, joka ei stressaa mistään, pitää kaikki langat käsissään, eikä ole ikinä väsynyt. Yksisarvinen ja täydellinen vanhempi tosin ovat molemmat mielukuvitushahmoja. Toinen vaihtoehto on, että olet tullut vanhemmaksi aivan hiljattain – onnea!

6-19 pistettä Emmaljunga-vanhempi: Kuulut niin sanottujen Emmaljunga-vanhempien heimoon. Perusvarma, joukkoon sulautuva, suurta keskikastia, kulkee eteenpäin kuin juna raiteillaan. Vanhemmuus määrittää sinua isosti, mutta se ei ole kuitenkaan koko kuva.

20-29 pistettä – täyskäsivanhempi: Onhan vakuutusturvasi kunnossa? Sinulle tuntuu sattuvan ja tapahtuvan. Enemmän kuin Kärsämäellä koko viikon aikana. Asian voi toki nähdä niinkin päin, että olet omistautunut vanhemmuudelle koko sydämestäsi. Tai ehkä pitäisi sanoa, että kaikki kortit kädessäsi liittyvät vanhemmuuteen.

30-36 pistettä – ultrasateenkaarivanhempi: Huh, huh – sinussa loistavat kaikki vanhemmuuden värit. Myös ultravioletti ja infrapuna, siis nekin joita ei edes voi nähdä. Lapset lienevät mukanasi missä ikinä kuljetkin. Nytkin yksi roikkuu kainalokarvoissa, veikkaan.

37-40 pistettä – yliluonnollinen vanhempi: Nyt on syytä mennä nukkumaan heti kun mahdollista. Laskit nimittäin väärin, testin maksimipistemäärä on 36.

Tsekkaa myös kuusi kuvaa, joiden merkitys aukeaa vain vanhemmalle.

Lisää vertaistukea Isäkuukausien Facebookissa ja Instagramissa!

0 thoughts on “Testi – oletko vanhempana Emmaljunga, yksisarvinen vai ultrasateenkaari”

 1. Totta. Harvinaisen monta juttua on sattunut omallekin kohdalle vuosien saatossa. Edelleen saattaa toistua se, että lähden lapset kyydissä ajamaan koulun sijasta kohti työpaikkaa. Onneksi kuskauspalvelu toimii vain harvoin. Kasin aamuina suksien kanssa. 💪 Tällöinkin takapenkiltä kuuluu sama vieno toteamus: ’Eiks me mennäkään kouluun?’ -Katta /Arki(paska)ruokaa

Leave a Comment