Yksinkertainen kikka kenkien nopeaan kuivaamiseen

Lapset rakastavat sitä, mutta aikuinen näkee punaista. Mikä se on?

Vanhempi luettelee tietenkin arvoitukseen sekunnissa seitsemäntoista vastausta. Aika monessa listassa on mukana kuralätäköissä juoksentelu. Ulkona kaikuneet riemun kiljahdukset vaihtuvat sisällä tuskaisiksi huokaisuiksi: kaikki on märkää ja likaista.

Minusta lika ei tapa, vaan märkyys. Se surmaa hyvin helposti seuraavan ulkoilukerran – on korkea kynnys lähteä lasten kanssa ulos valmiiksi märissä vaatteissa.

Varsinkin kengät ovat hitaita kuivumaan. Onneksi halpa, nopea ja yksinkertainen vinkki nopeuttaa kenkien (ja kintaiden) kuivumista olennaisesti. Kuivumisaika lyhenee lähes puoleen.

Niksi on sama, johon törmää ostaessaan esimerkiksi kengät tai elektroniikkaa. Tuotelaatikossa on pieni pussukka, jossa lukee “silica”. Pussi sisältää nimensä mukaisesti silicaa ja sen tarkoitus on suojata tuotetta imemällä laatikkoon pääsevä kosteus itseensä.

Samalla aineella kuivuvat myös ulkona kastuneet kengät suorastaan hämmentävän nopeasti.

Kenkien ja kintaiden kuivaamiseen tarvitaan paljon silicaa. Päheä ratkaisu on ostaa trukkilavallinen elektroniikkaa ja kerätä silica-pussit talteen. Käytännössä suoritetaan pikamarssi marketin kissanhiekkaosastolle. Iso pussi silicaa maksaa muutaman euron. Pitää kuitenkin olla tarkkana, että ostaa nimenomaan silicaa eikä hiekkaa.

Silican lisäksi tarvitaan muutamat pieneksi jääneet lasten sukkahousut. Loppu on helppoa: molempiin jalkoihin kaadetaan reilu määrä silicaa ja lopuksi housujen yläosaan vedetään solmu. Solmu estää silicaa pakenemasta sukasta.

Ta-daa! Kuivain on valmis!

Silicasukkikset kannattaa työntää kenkään niin pitkälle kuin mahdollista. Kuivaus on todella tehokasta siitä kohtaa, mihin silica osuu. Jos kärkeen jää pitkästi tyhjää, kärki kuivuu huomattavasti hitaammin kuin kengän osat joihin silicoitu sukkahousu on välittömässä kosketuksessa.

Perinteinen vinkki kenkien kuivumisen nopeuttamiseen on työntää rullattu sanomalehti varresta sisään. Silicassa on sama idea, mutta tuoreempi teknologia.

Käytetyille silicahousuille ei tarvitse tehdä mitään ennen seuraavaa käyttökertaa.

Isäkuukaudet Facebookissa ja Instagramissa – tervetuloa mukaan läträämään!

Leave a Comment