Apua tarvitaan – viisivuotiaan kanssa turistina Helsinkiin

“Käydään jossakin museossa, mutta ei muumiomuseossa eikä maanalaisessa museossa. Käydään kaupungintalossa ja jossain sisäleikkipuistossa. Mennään lentokoneella. Ajetaan bussilla, raitiovaunulla ja metrolla. Syödään jäätelöä”, speksasi viisivuotiaamme keväällä, kun päätimme vaimon kanssa, että poika pääsisi kesällä kanssani Helsingin lomalle eskarin alkamisen kunniaksi.

Maanalaisesta museosta ja kaupungintalosta bloggauksen lopussa lisää.

Lennot on varattuna ja jäätelöä takuuvarmaksi luvattuna. Opiskelija-akvaariolla ja muilla julkisilla ajettanee myös satavarmasti. Poitsin vaatimuksista osa on jo siis ikään kuin katettu. Mutta mitä muuta Stadissa kannattaisi tehdä viisivuotiaan kanssa, jolla on loputon uuteen tutustumisen halu?

Viime päivinä reissun lähestymisestä on puhuttu lähes yhtä paljon kuin kalastuksesta. Kesän (huom. viittaan käsitteellä kalenteriin, en säähän) aikana alkuperäisistä toiveista on hankautunut pois sisäleikkipuisto. Tilalla ovat pompahtaneet “Heureka tai jokin muu paikka, jossa on tiedettä” sekä Linnanmäki.

Lisäksi bongasin Oulun leikkipuistoja rankkaavasta blogista, että Mannerheimin ja Finlandia-talon taustan puistot tarjoaisivat uudenlaisia elämyksiä 122-senttiselle.

Heurekan haluan säästää myöhempiin vuosiin, mutta sen sijaan Luonnontieteellinen museo on mielikuvissani kuin keidas pojan tiedonjanolle, joka on laaja kuin sahara. Hitti vai huti?

Linnanmäellä käydään, mutta kannattaako tuon pituisen kanssa ostaa vielä ranneketta vai riittäisivätkö ilmaislaitteet kaiffarille, jolla on lähinnä possujuna- ja maailmanpyöräkokemusta?

Olen myös hieman haaveillut Suomenlinnassa käymisestä, mikäli parin kuukauden aikana toimitetuista mainoksista poiketen ensi viikolla toimitetaan kaunista säätä. Korkeasaari ei kuulu suunnitelmiin, koska siellä piipahdettiin edellisellä ruuhka-Suomen reissulla ja paviaaneja löytyy iltaisin kotoakin.

Voi miten mielelläni lukisin, mihin juuri sinä veisit uteliaan ja ikäisekseen kärsivällisen viisivuotiaan maamme pääkaupungissa!

ps. Maanalaisella museolla poika viitannee Turun hienoon Aboa vetukseen sekä Slovenian Postojna-maailmanperintökohteeseen. Molemmissa junnu oli innoissaan, mutta vierailu venähti aavistuksen turhauttavan pitkäksi. Myöhemmissä keskusteluissa selvisi, että kaupungintalolla tuleva eskarilainen tarkoitti Oulun kaupungintaloa. Siellä olisi kuulemma kiva käydä, “koska se on niin komea talo!” No, sinne ei Kempeleestä kyllä lentämällä pääse!

Edit: Täältä voit kurkata, miten reissu loppujen lopuksi meni.

0 thoughts on “Apua tarvitaan – viisivuotiaan kanssa turistina Helsinkiin”

  1. Lainatkaa Tatun ja Patun Helsinki ja kulkekaa se reitti! Ehkä vähän liikaa puuhaa yhdeksi päiväksi tosin (mm. Lintsi ja Korkeasaari), eikä Stadikan torniin nyt edes pääse, mutta muuten kivan kattava Hesa-kiertelyopas. 😀

    Steissiltä (rautatieasemalta) pääsee spåralla (ratikalla) Lintsille. Kävellen sieltä Kurviin ja metrolla Kaisaniemeen (pysäkin nimi Helsingin yliopisto). Siitä pääsee vaikka Senaatintorille, Kauppatorille, Lasten kaupunkiin, Espalle jäätelölle…

    Kiva leikkipuisto varsinkin kiipeilystä tykkäävälle löytyy Finlandia-talon takaa Kansalaistorin takaa Töölönlahden rannalla.

  2. Se lasten kaupunki on ihan huippu!! Ja viel ilmainen. Meen 2v ja 6v tykkäs. Jos pituutta ja rohkeutta riittää ni ranneke on hyvä lintsillä. Meillä 6v on yli 120 ja pääsi useimpiin laitteisiin ja nautti.

    • Tuonne menemme, ainakin jos sataa! Sitä on useampi kehunut täällä ja myös Isäkuukausien Facessa käydyssä keskustelussa. Kiitos myös Lintsi-kokemuksen jaosta ja suosituksesta. Pituus riittäisi, mutta matkaseurani on kyllä hetkittäin tuollaisissa hieman pidättäytyväinen. Pitää vielä miettiä.

    • Kiitos ideasta! Espoossa ainakin on, käsittääkseni. Tuollainen löytyy kuitenkin myös kotikonnuiltamme, joten tällä kertaa emme lähde kiipeilypuiston perään 🙂

Leave a Comment