Britax Max-Way Plus – luistava kiinnitys ja kuinka ongelma korjataan

Lapsillamme on ollut monta erilaista Britaxin valmistamaa turvapaikkaa. Puolitoista vuotta sitten totesin, että Max-Way Plus on perheemme viimeinen turvaistuin.

Muutama kuukausi sitten jouduin ähkäisemään: tarvitsemmekohan sittenkin vielä yhden jakkaran. Mainioon Max-Wayhin ilmaantui nimittäin vika!

Max-Way Plus kiinnitetään autoon kotteron omalla turvavyöllä ja Max-Wayn alakiinnityshihnoilla. Auton turvavyö kulkee turvaistuimessa eräänlaisten klipsujen läpi, jotka pitävät vyön kireällä. Klipsit alkoivat kuitenkin antaa periksi – turvavyö siis luisti hiljalleen kiinnityksessä. Muutama päivä kiristyksen jälkeen penkki ei enää ollutkaan tukevasti kiinni vaan heilui kuin harso tuulessa.

Tein niin kuin nykyihminen tekee ongelman kohdatessaan – porauduin netin syövereihin. Kovin syvälle ei kuitenkaan tarvinnut kairata ennen kuin ymmärsin, että kyseessä oli enemmän tai vähemmän tyyppivika.

Otin yhteyttä Lastentarvikkeeseen ja homma hoitui juuri niin kuin tuollaisen asian pitää hoituakin. Koska turvapaikka oli alle kaksi vuotta vanha, Britax lähetti meille Lastentarvikkeen kautta uuden klipsin. Maksutta ja murinatta.

Max-Wayn klipsin vaihtaminen käytännössä

Klipsin vaihtamiseen tarvitsin 15 minuuttia aikaa, ristipäisen ruuvimeisselin ja 7 mm kiintoavaimen. Sekä hieman kärsivällisyyttä: Max-Wayn kankaiden irrottaminen on helppoa, mutta klipsin vaihtamista varten piti irrottaa istuimesta myös yksi styrox-pala. Se oli aika tiukassa ja kärsimätön repiminen olisi luultavasti johtanut styroxin katkeamiseen.

Nyt jäljellä on enää yksi ”ongelma”: käyttäjä kellottaa lähiaikoina Max-Wayn 25 kilogramman rajapainon. Sitten vanhempien pitäisi siirtää hänet matkustamaan kasvot menosuuntaan. Hieman hirvittää. Samalla hirvittää takautuvasti se, että esikoisen kohdalla emme vielä ymmärtäneet selkä menosuuntaan matkustamisen tärkeyttä, vaan junnu vaihtoi kaukalosta palkki-istuimeen! Onneksi emme törmäilleet liikenteessä.

Tunteista puheenollen! Samalla kun nuorin siirtyy Max-Waysta KidFixiin, pääsee esikoinen omasta KidFixistään eroon, sillä hänen mittaamiseensa tarvitaan jo puolisentoista metriä mittanauhaa. Tähän liittyvät tunne on tietenkin toivo – ehkä viimeinkin pääsemme takaisin perhefarmarilla ajavaksi perheeksi. Edellisellä kerralla asiaa hekumoidessanihan sain kookkaan saksalaisen rätin päin näköä.