Lapsille lämpöä koirien sähkökäyttöisellä lämpöalustalla

Kaupallinen yhteistyö sporttirakki.fi kanssa

Paljupyörän kuomun alla on hyvä matkustaa. Viima ja sade eivät pääse kurittamaan perheen silmäteriä tai ostoksia. Pakkanen on kuitenkin eri juttu, se hiipii kourimaan matkalaisia.

Onko laatikkopyörästä kakkosautoksi -pohdinnassani kerroin, että kuljemme laatikolla joka paikkaan paitsi luistelemaan. Jäällä lapsille tulee kylmä ja hokkaroinnin jälkeen on mahtava istahtaa lämpimään autoon.

Sain postaukseen Saaressa-blogin Annikalta idean: löytyisiköhän sähkölämmitteisestä koirien makuualustasta iloa kylmille luisteluretkille?

En ollut kuullutkaan moisista alustoista, mutta Google suositteli vierailua SporttiRakin nettikauppaan. Mielenkiinto heräsi kuin lapsella karkkipussin rasahduksen kuullessaan!

Alusta voisi tarjota lämpöä paitsi lapsille, myös hevi-osastolta tehdyille hankinnoille. Olemme kuljettaneet hedelmät ja vihannekset laatikkopyörässä kovimmilla pakkasilla styrox-laatikossa. Toimivaa, mutta ei äärimmäisen kätevää.

Lämpöä USB-liitännällä

SporttiRakki toimitti meille 70×50 senttimetrisen lämpömaton testiin.

Tuote on fiksu. Se toimii millä tahansa USB-liitäntäisellä power bankilla. Virtalähdettä ei siis tarvitse ostaa, jos sellaisen jo omistaa. Tehoasetuksia on kolme – valinta tapahtuu yhdellä painonapilla. Matto on pehmeä eli se muotoutuu hyvin laatikon nurkkiin.

Fiksua on myös se, että maton saa pestä, kunhan ensin ottaa lämpöelementit pois vetoketjun kautta.

SporttiRakista kerrottiin etukäteen kaksi perhepyöräkäyttöön vaikuttavaa asiaa. Matto on ensinnäkin tarkoitettu pääasiassa sisäkäyttöön – kova pakkanen voi jäykistää kaapelin. Vääntelin johtoa, kun ulkona oli -15. Olihan se jäykempi kuin huonelämmössä, mutta ei mitenkään hankalakäyttöinen. Kovemmasta pakkasesta meillä ei vielä ole kokemusta.

Toisena asiana SporttiRakista huomautettiin, että matto ei varsinaisesti säteile lämpöä. Lämpö alkaa tuntua, kun maton päällä on painoa. Helppo ymmärtää, ei USB-liitäntäinen matto voi jaksaa lämmittää kuin sähköpatteri!

Toimiiko lämpöalusta laatikkopyörän lämmityksessä?

Maton pohja on kumia, pinta pehmeää nukkaa. Käy mielessä, että jos maton jättäisi pitkäksi aikaa laatikon pohjalle, sen alle voisi kertyä kosteutta. Meillä välissä on ruohomatto, joten ilma ainakin teoriassa kiertää.

Lattian sijaan maton voisi varmasti sijoittaa myös penkille, jolloin laatikkopyörässä olisi auton istuinlämmitystä vastaava toiminto.

Matto on ollut meillä vasta vähän aikaa. Käyttöpäivinä on ollut pakkasta muutamasta asteesta mainittuun miinus viiteentoista. Kokemuksiemme mukaan matto lämmittää tarpeeksi pitääkseen lasten jalat ja hevi-osaston ostokset tyytyväisinä. Tehoa ei ole liikaa, mutta ainakin noille pakkasille tarpeeksi.

Mittasin lämpötilaa pariin otteeseen tunkemalla lämpömittarin anturin maton ja lapsen kengän väliin. Lukema nousi ulkoilman lämpötilasta (-15…-5) riippumatta noin kolmeentoista lämpöasteeseen. Matossa on kolme lämpöelementtiä ja nuo lukemat on mitattu sellaisen kohdalta. Elementin ulkopuolella maton ja kengän välinen lämpötila oli muutaman asteen plussan puolella.

Lämpömatto lisää selkeästi laatikkopyörän käyttömukavuutta ainakin maltillisilla pakkaslukemilla. Eittämättä se toimisi myös pyöräkärryssä pakkasen miedontajana.

Leave a Comment