Legoland Saksa – kokemuksia, hintoja ja havaintoja

Kaupallinen yhteistyö Legoland Saksan kanssa

“Legolandiin, vau! Mitä muuta aiotte Tanskassa tehdä?”

Näin kommentoi moni, kun kerroimme autolomamme tärkeimmästä yksittäisestä motiivista. Kun vastasin, että suuntaamme Legolandiin Saksaan, yksi jos toinenkin hämmästeli: “Onko Saksassakin Legoland?”

Onhan siellä! Pidimme Saksan ja Tanskan puistoja pitkään vaakakupeissa, mutta puntari keikahti lopulta tukevasti Saksan puolelle. Kahdeksi painavimmaksi punnukseksi Saksan kupissa osoittautuivat maan Tanskaa matalampi hintataso ja se, että Alpit ovat lyhyen päiväsiirtymän päässä Etelä-Saksassa sijaitsevasta Legolandista.

Olemme vaimon kanssa kumpikin tahoillamme unelmoineet matkasta Legolandiin ollessamme lapsia. Ymmärsimme siis vallan hyvin, kun esikoinen pisti portilla tanssiksi todeten “viimeinkin täällä”!

Saksan Legoland aikuisen silmin: puhdas, paljon yksityiskohtia, hurjimmat laitteet puuttuvat

Legoland Deutschland resort sijaitsee Günzburgissa. Günzburg puolestaan pötköttelee Etelä-Saksassa Münchenin ja Stuttgartin puolivälissä. Jos ottaa lennot jompaan kumpaan kaupunkiin, niin vuokra-autolla on Legolandissa hieman reilussa tunnissa.

Ristikkotalojen ja prinsessa ruususen linnan jälkeen viihdyimme Legolandissa kaksi päivää. Emme ehtineet nähdä kaikkea, mutta suurimman osan.

Päällimmäisenä jäi mieleen puiston puhtaus. Vaikka toisena päivänä satoi jonkin verran, WC-tilatkin pysyivät lähes moitteettomassa kunnossa. On kuvaavaa, että taaperolle pystyi vaihtamaan perhesaniteetissa housuvaipan siten, että taapero seisoi toimenpiteen ajan sukkasillaan lattialla.

Pienet hauskat yksityiskohdat ulottuivat henkilökunnan nimilaattoihin saakka. Työntekijöitä oli puistossa paljon. Se selittänee osaltaan hehkuttamiani puhtautta ja toimivuutta.

Päivänä, jona luontoäiti tiputteli vettä muutamaan otteeseen, emme joutuneet jonottamaan mihinkään kymmentä minuuttia kauempaa. Toinen päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Silloin suosituimpiin laitteisiin pääsyä piti odottaa pisimmillään lähes tunti. Taikuri- ja elokuvanäytöksiin mahtuivat kuitenkin mukaan kaikki, jotka ehtivät ajoissa paikalle.

Kaikki laitteet olivat tietysti Lego-teemaisia.

Jonottamisen kannalta Legolandin älypuhelinsovellus oli mainio. Se kertoi paitsi laitteiden pituusrajat myös reaaliaikaisesti laitteiden jonotusajat. Samalla appilla pystyi suunnistamaan alueen ravintoloihin tai eri aktiviteetteihin. Tai tarkistamaan, missä on lähin WC!

Osassa laitteista kastuu satavarmasti ainakin jonkin verran. Uikkarit tai vaihtovaatteet ovat siis hyvä idea pakkauslistalle. Myös pienemmille oli Duplo-maailmassa vesileikkialue.

Huvipuistona Saksan Legoland ei tarjoa aivan hurjimpia laitteita.

Sen sijaan se tarjoaa lähes loputtomasti Lego-henkisiä ja Legoilla toteutettuja yksityiskohtia: kukkapenkissä kukkii vierekkäin oikeita kasveja ja Legoista rakennettuja, maakasasta kurkkii Lego-myyrä, valtavasta ylösalaisin olevasta ketsuppipullosta näkyy ison Lego-figuurin sätkivät jalat… Friends-hahmojen lähes täydellinen puuttuminen jäi tosin harmittamaan.

“Iskä – tuo on niin kuin sinä!” totesi seiskavee. Jatkoi kyllä, että hahmolla on yhtä monta kameraa, mutta epäilen silti vartalotyypillä ja lakilla olleen isompi vaikutus mielikuvaan.

Puiston melkein ainoat Friends-hahmot taaperon meikkitarkastuksessa.

Oma lukunsa on tietysti miniatyyrimaailma, johon on rakennettu Legoista tunnettuja ja vähemmän tunnettuja rakennuksia sekä näkymiä. Suomalaisia kohteita on turha etsiä Venetsian, Big Benin ja Burj Khalifan kaltaisten suuruuksien joukosta.

Pienoismaailmassa oli jonkin verran liikkuvia juttuja ja myös sellaisia, jotka kävijät saivat käynnistettyä nappia painamalla. Aikuisen on vaikea ymmärtää, että ylös-alas liikkuvan onkivavan “käynnistäminen” oli lastemme mielestä kenen vuoro -kiistan arvoista…

Kahden päivän aikana kuulimme Saksan Legolandissa kolme kertaa suomea. Yksi kerroista osui miniatyyrimaailmaan, kun melko kaukaa kuului lapsen huuto: “Äiti, tuu katsomaan!”
Rakentelupaikka oli toteutettu fiksusti. Tiskiltä sai haluamansa tasoisen sarjan, ohjeet ja palikkalokerikon. Kun sarja oli valmis, se piti esittää henkilökunnalle, joka kirjoitti asiasta oikein diplomin. Diplomin sai kuitenkin itselleen vasta, kun oli purkanut teoksensa lokerikkoon oikeaan järjestykseen seuraavaa rakentajaa varten.

Saksan Legoland lapsen silmin

Lapset viihtyivät. Ei liene yllätys. Esikoisen kommentti summaa todennäköisesti kokonaisuuden paremmin kuin muu pitkähkö blogiteksti: “Tämä paikka on leikkimistä varten ja minut on ohjelmoitu leikkimään!”

Hiekkalaatikko on soooo last season! Duplo-laatikko on tämän kesän hitti!
Leikkipaikkoja oli puistossa useita eri teemaisia. Vanhempaa hieman aluksi tykytti, kun lapset jumittivat tällaiseen ja vieressä olisi ollut vaikka mitä – vanhemmasta hienompaa ja enemmän lipulle vastinetta antavaa. Tunne olisi ollut kenties voimakkaampikin, jos olisimme olleet puistossa vain yhden päivän.

Alle kolmevuotiaat pääsevät Saksan Legolandiin ilmaiseksi. Sille on syynsä. Viisihenkisestä perheestämme taapero viihtyi puistossa selkeästi huonoiten, vaikka esimerkiksi safariautot, lentokonekaruselli ja vesipyssyt vetivätkin suun messingille.

ksi kaksivuotiaan lempitekemisistä Legolandissa – soittimista roiskahti silloin tällöin vettä päälle, jos niiden edessä hyppi tarpeeksi paljon.
Duplo-maailma herätti suorastaan kasarifiiliksiä. Tällaisia Duplot olivat minun lapsuudessani.

Legolandin hinnat

Legolandilla on Suomessa maine kalliina huvittelupaikkana. Ei varmasti täysin syyttä, mutta osin luultavasti siksi, että yleensä puhutaan Tanskan Legolandista. Ja Tanska on kallis maa.

Molempien maiden puistoihin on löytynyt alennuskuponkeja Kellogs-muropaketeista. Sisäänpääsymaksut Saksan puistoon näkyvät allaolevassa kuvassa. Tiketit kannattaa kuitenkin ostaa etukäteen verkosta. Jos vierailupäivän tietää vähintään viikkoa aikaisemmin, hinta on huokeampi. Samoin, jos liikkeellä on vähintään neljä henkilöä.

Jäätelöpallon hinta oli 1,60 euroa. “Minä haluan kupin kotiin” -keskustelu korvaamaton.

Saksan Legolandin ostosmahdollisuudet

Kenellekään ei tullene yllätyksenä, että Legoland tarjoaa rahoille katiskoita. Ostettavaa on laidasta laitaan. Ikävä kyllä laajaa valikoimaa irtopalikoita ei ollut tarjolla – ostoslistalla olleet hammasrattaat jäivät siis saamatta. Sen sijaan mukaan tarttui vaatteita, avaimenperiä, irto-Duploja, yksi Ninjago-sarja ja sekalaisten Legojen seasta poimittuna puolisen kiloa irtopalikoita.

Lasten mieleen oli piste, jossa sai koota itse figuurin yhdistämällä haluamansa pään, päähineen, vartalon ja jalat.

Lego-sarjoja oli luonnollisesti esillä erittäin kattavasti. Muutaman euron laatikoista useiden satasien sarjoihin. Ja myös sellaisia, joita ei Suomessa löytäne mistään kivijalkamyymälästä. Näiden kohdalla luovutin oma-aloitteisesti luottokorttini vaimon haltuun estääkseni Visan holtittoman vinkumisen.

Loppuun vielä pro-tip: omat kärryt kannattaa jättää pois ja vuokrata puistosta vankkurit. Niihin saa lasten lisäksi – tai sijaan – eväät, vaihtovaatteet, sadekamppeet ja kaiken muun niin, ettei selässä tarvitse kantaa mitään tai mukanaolevan tavaran määrää murehtia. Kärryihin sai myös sadekatoksen.

5 thoughts on “Legoland Saksa – kokemuksia, hintoja ja havaintoja”

    • Olemme pitkään kyttäilleet jossain määrin, että pääsisimme käymään PiiPoon tapahtumassa! Mutta silloin harvoin kuin sellainen on Pohjois-Pohjanmaalle tullut on meillä ollut jotain päällekkäistä. Mielessä on edelleen – kiitos suosituksesta!

  1. Kävittekö Fabric-”laitteessa”. Sen yhteydessä (lopussa) on palikoita myynnissä. Ainakin vielä viime vuonna niitä oli siellä lajiteltuina. Tarkistan tilanteen nyt tulevana vkl kun vieraat tahtoo tuonne 😊

Leave a Comment