Takinkääntö terveysvakuutukseen liittyen

Kuulitko humahduksen? Se syntyi, kun vaimoni ja minun yhteisessä takissa kääntyi vuoripuoli säätä vasten. Takinkääntö liittyy siihen, kun irtisanoimme kahden nuoremman lapsemme terveysvakuutukset kuukauden päivät sitten. Asiasta virisi hyvä keskustelu. Esiin nousi monta argumenttia, joita emme olleet osanneet päissämme pyöritellä.

Olemme rupatelleet asiasta kuukauden aikana vaimon kanssa monet kerrat.  Erityisesti on mietityttänyt nuorimman lapsen tilanne. Hän on vielä niin pieni, ettei osaa kertoa tuntemuksistaan. Itku on jota kuinkin ainoa kommunikointimenetelmä, jos ei ole hyvä olla. Niinpä muutimme mielemme nuorimman lapsen osalta. Otimme hänelle pari päivää sitten terveysvakuutuksen uudelleen. Aivan tyylipuhdas takinkääntö siis. Ja ei, meistä kumpikaan ei suunnittele politiikkaan suuntautumista, vaikka kyvykkyyttä näköjään olisikin.

Asiaan ei liity draamaa, mutta ajattelin kirjoittaa päätöksen “julkiseksi”, kun julkisesti kerroin vakuutusten irtisanomisestakin. Onneksemme kolmosemme on ollut terve koko kymmenen kuukauden elämänsä. Niinpä vakuutukseen ei tullut rajauksia esimerkiksi korvatulehduksiin liittyen. Se helpotti päätöstä. Ja kieltämättä sekin, että vakuutus löytyi hyvällä punaisella lapulla varustettuna, jolloin maksettavaa jäi vain noin 130 euroa.

Joka tapauksessa toivomme, että vakuutus on turha! Samalla olemme iloisia, että ihminen voi muuttaa mieltään – aivan kuin syksyinen lehti väriään.

0 thoughts on “Takinkääntö terveysvakuutukseen liittyen”

  1. Takinkääntö on myös viisautta. Mielipidettään on viisasta muuttaa, jos viisastuu. Pelko lasten puolesta on vanhemmilla niin iso, että sitä tekee kaikkensa, jottei lapsi joutuisi kärsimään.

    Silti minua harmittaa, jos Suomen sairaanhoito- ja terveyspalvelut ovat siinä jamassa, että lapsille tarvitaan julkisen sairausvakuutuksen lisäksi muita vakuutuksia. Miten käy lapsille, joilla ei yksityistä vakuutusta ole? Entä saako lasten vakuutuksella turvaa myös siihen, jos lapsi joutuu elämään sairaana tai vammaisena lopun elämäänsä?

  2. Meillä ei välttämättä tarvittaisi, kuten irtisanomisien yhteydessä kirjoittelin. Täällä julkinen toimii kokemustemme mukaan hyvin. Otanta on onneksi pieni. Mutta tilanne ei toki ole joka paikassa sama ja se on valitettavaa.

Leave a Comment